«El Huevo o el fango (…)», del Dr. Francisco Orrego González en: Darwin y el darwinismo desde el sur del sur.

«Darwin y el darwinismo desde el sur del sur»

CAT – ESP

Darwin i el darwinisme sempre han estat un tema d’interès per al món de la ciència, i en especial per als historiadors de la ciència. Avui presentem un llibre de recent aparició que vol aproximar-se a aquest tema des d’una perspectiva particular. A «Darwin y el darwinismo desde el sur del sur«, més enllà de la dimensió pròpiament biogràfica, es pretén explorar les tensions suscitades entorn de la irrupció de l’evolucionisme, així com els seus antecedents i la seva propagació a Espanya i al món iberoamericà.

Aquest volum té el seu origen en els debats generats durant el VII Col·loqui Internacional sobre Darwinisme a Europa i Amèrica, que es va celebrar a La Plata (Argentina) l’octubre de 2016, com a part de les activitats que desenvolupa la Xarxa Iberoamericana d’Estudis d’Història de la Biologia i de l’Evolució.

A «Darwin y el darwinismo desde el sur del sur» participen amb les seves contribucions diversos especialistes en el seu àmbit, entre els quals es troben investigadors del CSIC i d’universitats espanyoles, i també de centres de recerca i universitats internacionals. Entre aquests es troben els investigadors de la Institució Milà i Fontanals, Drs. Oliver Hochadel i Álvaro Girón Sierra.

A «Darwin in the shadows. Traces of evolutíonary theory in the work of the Barcelonese naturalist Francesc Darder» Oliver Hochadel investiga la posició del naturalista barceloní Francesc Darder (1851-1918) pel que fa a la teoria de l’evolució de Darwinintentant descriure’l com un «no-darwinista» i evidenciant la dificultat d’intentar renunciar a tot tipus de teoria, tal com sembla que intentava fer Darder, una tasca gairebé impossible en un moment on aquesta qüestió estava carregada de controvèrsia.

A «Odón de Buen, darwinismo e imaginarios colectivos: cuestión universitaria y guerras culturales en Barcelona (1890-1896)» Alvaro Girón analitza la figura d’Odón de Buen, peça clau en la institucionalització de l’oceanografia espanyola i una de lesfigures claus en la introducció, difusió i debat del darwinisme. A través de la seva figura s’analitza la implicació dels diversos sectors socials en relació a aquesta teoria, així des de la política, des de l’Església o des de la mateixa universitat.

ElHuevoyElFango_FcoOrrego

La administración de la conciencia
manuales para confesar y tolerancia cultural en tiempos de la Ilustración ibérica, siglo XVIII

  • ISBN: 9788497442268
  • Editorial: Ediciones Doce Calles
  • Fecha de la edición: 2018
  • Lugar de la edición: Madrid. España
  • Encuadernación: Rústica
  • Medidas: 24 cm
  • Nº Pág.: 511
  • Idiomas: Español

Este libro es un estudio profundo de un problema central (la confesión) que se observa en sus dimensiones doctrinales, espirituales, sociales y políticas durante el antiguo régimen y, más específicamente, en la España de la Ilustración durante el siglo XVIII.

https://www.marcialpons.es/libros/la-administracion-de-la-conciencia/9788497442268/

PortadaLibro

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

 

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s